Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Tazminatları Kimlere Ödenmeyecek?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik tazminatlarıyla ilgili önemli bir duyuru yapıldı. Ocak ayında, bazı öğretmenlerin bu tazminatları hesaplarına yatmayacak.

27 Aralık itibariyle başlayan eğitimleri başarıyla tamamlayan öğretmenler, uzman ve başöğretmenlik tazminatlarına hak kazanacaklar. Ancak bu tazminatların ödenebilmesi için öğretmenlerin gerekli hizmet süresini doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sertifikaları, öğretmenlerin bu süreyi tam olarak doldurdukları tarihten itibaren geçerli olacaktır. Bu durumda, gerekli süreyi henüz doldurmamış olan öğretmenlerin tazminatları, süre dolduktan sonra hesaplanacak ve bir sonraki maaş döneminde ödenecektir.

Örnek Uygulama

Bir öğretmen, 5 Şubat tarihinde uzman öğretmenlik için gerekli olan süreyi tamamladıysa, bu öğretmenin sertifikası 5 Şubat tarihli olacaktır. Buna bağlı olarak, ilgili tazminat, 15 Mart maaşıyla birlikte ödenecektir. Bu durum, süre dolmadan tazminat bekleyen öğretmenler için gecikme anlamına gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu