ABD’deki yangınların sebebi ile ilgili önemli delil, iki kişi göz altına alındı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki orman yangını olarak başlayan yangın resmen yerleşim yerlerini kasıp kavuruyor. Peki söz konusu yangındaki son durum nedir? Yangın sebebi ile ilgili elde edilen bulgular neyi işaret ediyor?

ABD Los Angeles’taki yangınla kavruluyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde başlayan ve günlerdir kontrol altına alınamayan yangın artık bir orman yangını olmaktan çıktı. Şiddetli rüzgarla beraber yerleşim yerlerini kasıp kavuran yangın çok sayıda yerleşim bölgesini küle döndürdü.

Söz konusu yangının halihazırda şiddetinin tam olarak hissedilebilir ölçüde düşürülemediği iletilen bilgiler arasında. Konu ile ilgili olarak Amerikan basını Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ı suçluyor.

abddeki yanginlarin sebebi ile ilgili onemli delil iki kisi goz altina alindi

Polis iki kişiyi göz altına aldı?

Çok sayıda kişi söz konusu yangına müdahale konusunda yetkililerin yetersiz kaldığını ifade etmektedir. konuyla ilgili olarak bir de NBC News tarafından iletilen bilgilere göre Los Angeles’ın West Vally bölgesinde iki kişiyi kundaklama şüphesiyle gözaltına alınmıştır. söz konusu iki kişinin kimlikleri kamuoyuna açıklamamıştır. Ancak görgü tanıklarının ifadesine göre bahsi geçen kişiler yangının çıktığı tespit edilen noktada ateş yakmaya çalışmışlar.

Konu ile ilgili olarak yetkili mercilerden ilgili yangın sebebiyle tam olarak doğrulayan herhangi bir resmi beyan yapılmamıştır. ABD’nin komşuları olan Kanada ve Meksika önemli bir güçle söz konusu yangını söndürmek ABD’ye yardım etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu